Ένας μοναδικός προορισμός

Η περιοχή της νοτιοδυτικής Πελοποννήσου είναι πραγματικά μοναδική, καθώς συνδυάζει ορεινά μέρη και υπέροχες παραλίες. Αυτός ο συνδυασμός δημιουργεί έναν προορισμό που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες!

Αρχαιολογικοί χώροι μοναδικής ομορφιάς

Το ξενοδοχείο Sunrise Village Beach Hotel είναι χτισμένο σε μια περιοχή με μεγάλο αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Μπορείτε εύκολα να επισκεφθείτε πολλούς σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους, μια και βρίσκονται σε μικρή απόσταση από το ξενοδοχείο.

Η πόλη που “πάγωσε” στο χρόνο

Οι περισσότεροι αρχαιολογικοί χώροι περιλαμβάνουν ναούς, ιερούς χώρους, αγορές ή παρόμοια κτίσματα. Δε θα ήταν υπέροχο να επισκεφθείτε μια ολόκληρη πόλη, με πολλά από τα κτίριά της να είναι καλοδιατηρημένα; Η πόλη αυτή λέγεται Αρχαία Μεσσήνη. Κανένας άλλος αρχαιολογικός χώρος στην Ελλάδα δεν περιλαμβάνει τόσα πολλά και διαφορετικά δημόσια κτίρια και σπίτια.

Οι ανασκαφές στο χώρο συνεχίζονται. Αυτό σημαίνει ότι κάθε χρόνο νέα μέρη αυτής της αρχαίας πόλης ανακαλύπτονται και προστίθενται στον αρχαιολογικό χώρο. Έτσι, ο επισκέπτης δε βλέπει ποτέ τον ίδιο χώρο, ακόμα κι αν τον επισκευθεί ξανά πολλές φορές. Μια επίσκεψη στην ιστοσελίδα του αρχαιολογικού χώρου προσφέρει πληθώρα πληροφοριών για αυτό το μοναδικής ομορφιάς μέρος.

Ο ακόλουθος χάρτης δείχνει τη διαδρομή από το ξενοδοχείο στην Αρχαία Μεσσήνη.

Το παλάτι ενός μυθικού βασιλιά

Η πρώτη αναφορά για το βασιλιά Νέστορα υπάρχει στην Ιλιάδα, το γνωστό αρχαιοελληνικό έπος που αποδίδεται στον Όμηρο, έναν από τους γνωστότερους ποιητές του αρχαίου κόσμου. Ο βασιλιάς Νέστωρ ήταν υπαρκτό πρόσωπο, βασιλιάς της αρχαίας Πύλου. Ο χώρος όπου ανακαλύφθηκαν τμήματα του παλατιού του είναι σήμερα αρχαιολογικός χώρος.

Ο ακόλουθος χάρτης δείχνει τη διαδρομή από το ξενοδοχείο στον αρχαιολογικό χώρο του παλατιού του Νέστορα.

Ο τόπος γέννησης των Ολυμπιακών Αγώνων

Arrow
Arrow
Slider

 

Η Αρχαία Ολυμπία δε χρειάζεται συστάσεις. Είναι ο τόπος διεξαγωγής των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων και για αυτόν το λόγο έχει αναγνωριστεί από τον Εκπαιδευτικό Επιστημονικό και Πολιτιστικό Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών (U.N.E.S.C.O.) ως “Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς”.

Ο ακόλουθος χάρτης δείχνει τη διαδρομή από το ξενοδοχείο στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Ιππότες, βασιλιάδες, κάστρα

Arrow
Arrow
Slider

 

Στην περιοχή της Μεσσηνίας υπάρχουν πολλά κάστρα. Το πιο μεγάλο είναι το κάστρο της Μεθώνης. Μέσα στο χώρο του κάστρου έχει δημιουργηθεί μουσείο.

Ο ακόλουθος χάρτης δείχνει τη διαδρομή από το ξενοδοχείο στο κάστρο της Μεθώνης.

Άλλο σημαντικό κάστρο της περιοχής είναι το κάστρο της Κορώνης. Στο κάστρο θα απολαύσετε την υπέροχη θέα στο Μεσσηνιακό Κόλπο.

Ο ακόλουθος χάρτης δείχνει τη διαδρομή από το ξενοδοχείο στην Κορώνη.

Βοϊδοκοιλιά

Όμορφη και απομονωμένη, η παραλία “Βοϊδοκοιλιά” με τη φανταστική ομορφιά της προσφέρει στον επισκέπτη μια μοναδική εμπειρία. Έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα “Natura 2000” της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στη διαδρομή από το ξενοδοχείο προς τη Βοϊδοκοιλιά βρίσκεται η όμορφη Γιάλοβα.

Ο χάρτης που ακολουθεί δείχνει τη διαδρομή προς τη Βοϊοδοκοιλιά. Σημειώνεται ότι η περιοχή είναι απομονωμένη και προσβάσιμη μόνο με αυτοκίνητο. Προμηθευτείτε από το ξενοδοχείο τα απαραίτητα εφόδια πριν το ταξίδι σας.

Νέδα

Η Νέδα είναι ένα ποτάμι της Μεσσηνίας απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς. Είναι ένα από τα δύο ποτάμια της Ελλάδας με θηλυκό όνομα, ενώ αποτελεί τα φυσικά σύνορα Μεσσηνίας και Ηλείας.

Μεσσήνη

Η Μεσσήνη είναι μια μικρή πόλη της Μεσσηνίας, μόλις 17 χιλιόμετρα μακριά από το ξενοδοχείο. Χαλαρώστε στο όμορφο πάρκο της, το οποίο προσφέρει μια ανάσα δροσιάς το καλοκαίρι.

Η πρωτεύουσα

Η Καλαμάτα είναι η πρωτεύουσα της Μεσσηνίας. Είναι μια υπέροχη πόλη, χτισμένη ανάμεσα στο όρος Ταΰγετος και τη Μεσόγειο. Μια βόλτα στα σοκάκια της παλιάς πόλης ή του “Ιστορικού Κέντρου”, όπως ονομάζεται, αποτελεί μοναδική εμπειρία.

Ο ακόλουθος χάρτης δείχνει τη διαδρομή από το ξενοδοχείο στο κάστρο της Καλαμάτας.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας.

Το ξενοδοχείο δεν ευθύνεται για τυχόν αλλαγές στις ώρες λειτουργίας μουσείων και χώρων επισκέψεων ή αναστολή της λειτουργίας τους όπως και για τυχόν λάθη της υπηρεσίας “Google Maps” και των μετρήσεών της.